WIJNMAKERS IN CIRÒ VOOR VIER GENERATIES

Cirò is een middeleeuws stadje met uitzicht op de Ionische Zee, een plek waar wijnmaken een manier van leven, cultuur en economie is. De familie Senatore maakt al vier generaties wijn en getuigt van traditie, expertise en passie. Het wijnhuis bevindt zich in Cirò Marina, het land van de Enotrians en de Brettians, en de bakermat van Magna Graecia.

In Cirò is de wijn archeologie en cultuur! Er zijn veel artefacten: terracotta wijnvazen ​​met productiezegels zijn ontdekt op de verschillende Brettiaanse locaties in het gebied.

Vinumundi exclusief importeur Benelux van Senatore Vini

Senatore, een familiegeschiedenis, vier jaar lang wijnmakers in Cirò, gewijd aan de productie van biologische kwaliteitswijnen.

In de Senatore-familie presenteert wijnmaken een authentieke passie die al generaties lang wordt doorgegeven. De familie Senatore staat in het wijngebied Cirò-wijn bekend als een oude getuige van passie, competentie en traditie. Het erfgoed van de onderneming is vertegenwoordigd op 40 hectare, waarvan ongeveer 30 geschikt voor wijngaarden die DOP- en IGP-wijnen produceren en is verdeeld in vier grote velden, allemaal aanwezig in het DOP-gebied. De wijngaarden worden zorgvuldig gecultiveerd met behulp van state of the art technieken, met de voortdurende wetenschappelijke consultancy van gekwalificeerde universiteiten. Het resultaat is een synergetische en evenwichtige aanpak die het milieu respecteert.

De wijngaarden… gevolgd door liefde en technologie.
Het wijnhuis, waar het traditie en innovatie combineert.