VinuMundi

PIEMME is een modern bedrijf, leider in de agro-food- en drankensector, dat Limoncello, Babà en zijn specialiteiten produceert met betrekking tot traditie.

PIEMME werd geboren in 1969 op initiatief van ambachtslieden uit Sorrento die zich toelegden op de productie van zoetwaren op basis van citroen en het meer traditionele Limoncello. Gebaseerd op dit historische recept, overgedragen van familie op familie, en dankzij een innovatieve technologische knowhow, wordt de typische infusie van Sorrento-citroenschillen, samen met babà, sinds 1986 een product en trots van PIEMME.
De passie voor lokale tradities en de zorg voor de authenticiteit van de ingrediënten dwingt PIEMME alle fasen van de productieketen te volgen, van het telen, oogsten en schillen van de citroen tot de infusie en botteling, die plaatsvinden in het interne laboratorium: l Het proces, ambachtelijk maar technologisch innovatief, wordt gevolgd door de Quality Control Manager voor de selectie van uitstekende producten. Er wordt evenveel aandacht besteed aan de productie van snoepgoedspecialiteiten, zijnde PIEMME bij de weinige bedrijven met een intern banketbakkerslaboratorium.

Citroenen gerijpt in het uitzonderlijke microklimaat van de westelijke kust van Sorrento.

Sinaasappel, mandarijn en citroen komen samen in deze Piemme-likeur met sterke mediterrane tonen

Typisch mediterraan product, Nocino Piemme overwint zelfs de moeilijkste smaakpapillen.