VinuMundi ecologisch

Identiteit is wat deze wijn uniek, herkenbaar en onnavolgbaar maakt: de bodem, het microklimaat en de wijnstok. Identiteit wordt echter niet alleen bepaald door de natuur, maar ook door het werk van de mens.

Castello di Cacchiano produceert een breed scala aan wijnen, die allemaal van uitstekende kwaliteit zijn en altijd voldoen aan het terroir.

Allereerst is er de “Chianti Classico” D.O.C.G. die, afhankelijk van de kenmerken van de druiven van elke wijnoogst, geclassificeerd kan worden als “Chianti Classico Riserva”, wat de meest waardevolle selectie vertegenwoordigt. De wijnen “Castello di Cacchiano” worden geproduceerd door de vinificatie van de beste druiven die uitsluitend afkomstig zijn van de wijngaarden die eigendom zijn van de boerderij. Het bottelen wordt uitsluitend in de boerderij uitgevoerd.

Het productiegebied is het plateau van Monti in Chianti. De bodemsamenstelling, die is gemaakt van kalkhoudende klei met aanzienlijke delen verkruimelde kalksteen en zandsteen, vertegenwoordigt een uitstekende ondergrond voor de teelt van wijnstokken.