VinuMundi ecologisch

"Met onze wijn stellen we de smaak voor van het territorium van Neive, rijk aan parfums en elegantie"

Bij het wijnhuis Fontanabianca hebben ze duidelijke ideeën over wijn. De kwaliteit is nauw gerelateerd aan het terroir van de Neive gebied in Piëmonte. Vanaf 1969 produceerden Franco Pola en Ottavio Ferro wijnen onder de naam Fontanabianca wat “witte fontein” betekent. Aldo Pola en Bruno Ferro zetten het werk van hun vaders met veel plezier en passie voort.

De filosofie van Fontanabianca komt voort uit de volgende gedachte: producenten zijn de eerste consumenten, dus we willen wijnen maken die de smaken en geuren van Neive het best vertegenwoordigen. De kalk-kleiachtige grond levert de perfecte druiven om geparfumeerde, elegante en volle wijnen te produceren.

Neive, in het hart van Barbaresco

Neive is een dorp in een bijzonder gebied in de Langhe, de wijk Barbaresco. Samen met Treiso, Barbaresco en San Rocco Seno d’Elvio vormen ze de ‘hoofdsteden’ van een regio waar de Nebbiolo-wijnstok een uitstekende, volle en aristocratische wijn produceert die rijk is aan fruitige en etherische parfums (frambozen, rood fruit , bloemen, hooi, vanille …) en “leeft”. Barbaresco is een complexe en opwindende wijn en is perfect voor het ouder worden.
De kenmerken komen van de medium-textuur kalk-kleiige bodem, die volle wijnen geeft. Het microklimaat en de zon dragen ertoe bij dat deze DOCG-wijn de koning van de regio wordt, die ook goede Barbera, Dolcetto en Arneis produceert. Producent zijn van Barbaresco, met name voor Fontanabianca, betekent dat de productie van een wijn van hoge kwaliteit de kenmerken van het gebied moet zijn. Kortom absolute kwaliteit produceren. Verschillende activiteiten worden uitgevoerd in de regio van deze vier gemeenten om Barbaresco te promoten.