VinuMundi ecologisch organisch vegan

De wijnstok is de koningin van het land, terwijl de olijfboom de prins is.

Een land van passie, kleuren, licht en smaken. De Euganean-heuvels, die oprijzen in het hart van Veneto tussen de provincies Padua en Vicenza, bieden een spectaculair uitzicht en de onvergetelijke ervaring van ondergedompeld te zijn in de natuur. De vulkanische grond van het land stimuleert weelderige vegetatie die de hellingen bedekt met dichte bossen van kastanjes en eiken. De mineraalrijke vulkanische bodem van het gebied is ook uitzonderlijk goed geschikt voor landbouwgewassen, met wijnstokken die duidelijk de overhand hebben. Druiven van verschillende vormen en kleuren, zowel inheems als internationaal, bedekken hellingen en valleien die ideale omstandigheden bieden voor het kweken van verschillende variëteiten. Het mediterrane klimaat in bepaalde delen van de regio biedt bijzonder gunstige omstandigheden en staat ook de teelt van olijven toe, een gewas dat goed ingeburgerd is in verschillende gebieden van de Euganean-heuvels.

De historische, traditionele unie van wijnstokken en olijfgaarden, wijn en olie in de regio is onze passie geworden, evenals een symbool van onze missie om de authentieke smaak opnieuw te ontdekken en onze banden met ons land te versterken.

Uganean heuvels, vaak gedefinieerd als "rotsen in de zee", trots
op in het oostelijke hart van de Po-vallei.

De DOC-titel Colli Euganei is voor wijnen uit de heuvels die oprijzen uit de Venetiaanse vlakte net ten zuidwesten van Padua. De vulkanische oorsprong van de heuvels betekent dat hun bodems rijk zijn aan mineralen en sporenelementen die niet in andere Venetiaanse terroirs worden gevonden, en zijn bijzonder goed geschikt voor de productie van wijnen met complexe organoleptische profielen. De aangrenzende heuvels van Colli Berici bestaan ​​daarentegen uit carbonaatbodems en mariene fossielen uit een oude zeebodem.

De DOC werd oorspronkelijk opgericht in 1969 en werd gewijzigd in december 2010 toen de zoete, op Muscat gebaseerde Fior d’Arancio-wijnen een eigen appellatie kregen en werden gepromoveerd tot DOCG-status.

Rode Bordeaux-druiven Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc zijn hier aanzienlijk aanwezig, net als in Veneto. Interessant is dat ook de voormalige Bordeaux-trouwe Carmenere hier aanwezig is, in zijn voortdurende populariteitstoename in Noordoost-Italië. Lokale variëteiten zoals Raboso, Tai en Serprino (de lokale naam voor de Prosecco-druif) worden hier ook tot rassenwijnen gemaakt, net als de betrouwbaar verhandelbare internationale favorieten Chardonnay en Sauvignon.