VinuMundi ecologisch

Here, we set down our roots

Lucchetti is bij de vierde generatie wijnproducent.

Een familie die sterk geworteld is in haar land en tradities en die in staat is om een Verdicchio te geven, een wijn die de naam Classico Superiore waardig is (klassieke Superior).Deze wijn wordt gemaakt van druiven die zijn geselecteerd in het hart van de oudste wijngaarden, de Superiore. Het is een geweldige uitdrukking van het potentieel van de Verdicchio-druif. Geproduceerd van een oude kloon van Verdicchio-wijnstok, wordt slechts een zeer kleine hoeveelheid van deze wijn elk jaar gemaakt om een niveau van zeer hoge kwaliteit te garanderen.

De naam “Verdicchio” is afgeleid van de specifieke kleur van de druif, die een mooie schaduw van groen behoudt, zelfs als deze rijp is. Dit is een autochtone witte druivensoort van de regio Marche met een bijzondere concentratie in het gebied Castelli di Jesi. In dit gebied vindt de wijnstok de hoogste kwalitatieve expressie, zozeer te gebruiken voor de productie van zowel verse als kant-en-klare wijnen, en wijnen die zeer gestructureerd zijn en een opmerkelijke levensduur hebben.

Morro d’Alba, in de provincie Ancona, in de Marken, ligt tien kilometer van de Adriatische Zee. Hier kan het klimaat hard zijn. Vochtigheid benadrukt de omstandigheden met extreme hitte in de zomer en zware sneeuwval in de winter. Het gebied wordt gekenmerkt door de glooiende heuvels die naar de zee afrollen. De grond is vruchtbaar, genereus en zo plooibaar als de klei waarvan ze zijn gemaakt. De inheemse druivenrassen in het gebied. Lacrima- en Verdicchio-druiven bloeien hier. Hier heeft de familie Lucchetti zijn wortels neergezet, seizoen na seizoen, generatie na generatie …