VinuMundi ecologisch organisch biodynamisch

Van de wijngaard en zijn ambachtslieden tot uw bril, een voortdurende uitdaging en een voortdurende daad van liefde, die elke dag worden vernieuwd tot de constante zoektocht naar harmonie.

Op de hellingen van de Monti Lepini, in Cori, een oude stad in Lazio die dateert uit de 4e eeuw voor Christus. C, 56 km ten zuiden van Rome, ongeveer 400 meter s.l.m, op een oud grondgebied, bloeit het bedrijf MARCO CARPINETI en groeit het solide. Behorend tot de familie Carpineti voor meerdere generaties, sinds 1986 wordt Marco gedreven door echte passie en door de wens om in een intacte omgeving te leven, neemt hij de teugels over en maakt het een modelbedrijf dat momenteel enorm in opkomst is. De belangrijkste verandering was ongetwijfeld de invoering in 1994 van biologische landbouwmethoden, het resultaat van de wens om echt gezonde producten te maken. Herbiciden,
kunstmest en synthetische producten vinden in feite geen asiel op het landgoed van Marco Carpineti, een garantie voor consumenten van kwaliteitswijnen in absolute zin. Om het milieu beter te respecteren, is er op het grootste deel van het landgoed geen grondbewerking, maar alleen de beheersing van wilde planten bij het maaien.
Witte druivenranken die altijd zijn verbouwd, zijn de Bellone, de Arciprete Bianco (biotype Bellone) en twee variëteiten van Griekse druiven, lokaal bekend als Moro en Giallo, zijn bijna verdwenen in het gebied. Degenen met rode bessen zijn Nero di Cori, Montepulciano en Cesanese.
De toegewijde professionals, wijngaarden op het zuid-zuidwesten, ontwikkelen zich op de volgende locaties: Capolemole, Pezze di Ninfa en Valle San Pietro.
De vulkanische grond is speciaal geschikt voor de teelt van wijnstokken en olijfbomen en het is rijk aan fossielen, met name tufsteen en, in het hoogste deel, kalksteen. De druiven worden getransformeerd door geavanceerde apparatuur in de nieuwe kelder. Dit biedt veel ruimte voor verwerking, opslag, veroudering en rijping van de producten.
Het is zo dat het bedrijf MARCO CARPINETI een serieuze landbouw tot uitdrukking kan brengen en kwaliteitsproducten kan aanbieden aan zijn klanten.