VinuMundi ecologisch

De eigenschappen zijn die van een uniek land: de Conero is een klif die in de Adriatische zee duikt, waar de Middellandse Zee de aarde omhult als een zachte smaragdgroene deken en deze vult met alle geuren van de natuur.

De saffierzee reflecteert dit gevoelige universum en onthult een rode parel: de Rosso Conero. Als een Venus, geboren uit de zee en de Conero, een berg bezem, ligbedden, een wijn geparfumeerd als de natuur, die schijnt in de zon … zijn geest is de schepping!

Het bedrijf is geboren uit de succesvolle ontmoeting van Amedeo Giustini, op zoek naar partners om het familiebedrijf opnieuw op te starten, met twee lieve vrienden van de familie Roberto en Guido Mazzoni die hun 8 hectare wijngaard hebben toegevoegd aan de 4,5 hectare van de Giustini Winery, uitzonderlijk voor de positie en zorg. Het zijn heuvelachtige wijngaarden, met een perfecte zuidelijke blootstelling, die zachtjes aflopen op de hellingen van de berg Conero. Ze worden voornamelijk gekweekt met Montepulciano, waaraan een klein percentage Sangiovese is toegevoegd, en ze geven, onder toezicht van de agronoom Federico Curtaz, Rosso Conero doc, docg en Sangiovese.