VinuMundi ecologisch

Het bedrijf is harmonieus geplaatst in de heuvels van Tufo

De Agricola Torricino herontdekt welke naam komt van de oude middeleeuwse toren die het bedrijfsterrein over het hoofd heeft gezien, al eeuwenlang om het kasteel van Tufo te beschermen. Het verhaal is van een land aan de rand van de gebeurtenissen, de voortdurende strijd tussen mens en natuur, een geschiedenis van aardbevingen en migraties van een hard en vaak woest land; het is de geschiedenis van Irpinia, waarvan Torricino een trotse ambassadeur is. Tufo (tufsteen) koppelt al jaren zijn economie aan de zwavelmijnen
die in 1866 zijn ontdekt en dit verklaart waarom de zwavel en zijn humeuren zo geworteld zijn in de geschiedenis van dit land, zelfs zo dat ze zelfs in de geur een subtiele noot vinden van de Greco-wijn.
De filosofie van Torricino is gekoppeld aan sterke en fundamentele waarde, loyaliteit aan zijn grondgebied en het land dat door de generaties wordt overgedragen om een culturele identiteit te beschermen.
Vandaag de dag is het Di Marzo familie, een verhaal van sterke mannen en vrouwen die gebonden zijn door liefde voor het land, en de passie voor de teelt van de wijngaard vergt continuïteit in het projectpad van Maria Concetta, Stefano en Federica Di Marzo van de Azienda Agricola Torricino.